Франція та Німеччина готують санкції проти Росії через отруєння Навального

Франція та Німеччина неодноразово закликали Росію висвітлити обставини цього злочину
Франція та Німеччина готують санкції проти Росії через отруєння Навального
8 Жовтня 2020, 03:15
читать на русском

Уряди Франції та Німеччини готують розширення санкцій стосовно Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це йдеться в заяві на сайті МЗС Франції.

Такій заяві передувало підтвердження Організацією з заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) результатів тестів лабораторій цих країн, які раніше виявили залишки такої речовини в аналізах Навального.

Читайте також

У заяві говориться про те, Франція та Німеччина неодноразово закликали Росію висвітлити обставини цього злочину та тих, хто його скоїв. У цьому контексті МЗС двох країн вважають, що немає іншого правдоподібного пояснення отруєння Навального, крім російської відповідальності та участі. Тому Франція та Німеччина направлять своїм європейським партнерам пропозиції щодо додаткових санкцій, сказано в заяві.

Ці пропозиції будуть спрямовані на людей, яких ми вважаємо відповідальними за цей злочин та порушення міжнародних стандартів через їх службові функції, та організацію, залучену до програми "Новічок", - повідомили у МЗС Франції.

Нагадаємо, Навальний знепритомнів 20 серпня на борту літака, що летів з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську опозиціонера госпіталізували. 22 серпня його доставили для лікування в Берлін. 19 діб політик перебував у штучній комі. 10 вересня стало відомо, що Навальний повністю отямився.

19 вересня він повідомив, що у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.

1 жовтня російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що за його отруєння несе відповідальність президент Росії Володимир Путін.

А також президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова приєднатися до можливих санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

1