Україна готова приєднатися до санкцій проти РФ через отруєння Навального - Зеленський

Головне
6 Жовтня, 21:46 405
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова приєднатися до можливих санкцій Європейського союзу проти Російської Федерації через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Про це Зеленський заявив на саміті Україна - ЄС в Брюселі.

При цьому, як зазначив Зеленський (Володимир Зеленський - досьє), потрібно дочекатися висновків з німецької сторони щодо інциденту з опозиціонером.

Я би хотів, щоби ми почули оприлюднені деталі від німецької сторони, і тоді вже Україна буде доєднуватися до санкцій наших міжнародних партнерів", - сказав Зеленський.

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Він впав у кому, його соратни казали про отруєння політика.

У підсумку Навального вивезти на лікування до клініки "Шаріте" у Німеччині. Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок".

15 вересня Навальний вперше після отруєння опублікував світлину в Instagram та розповів, що почав дихати та рухатися самостійно.

19 вересня він повідомив, що у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.

1 жовтня російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що за його отруєння несе відповідальність президент Росії Володимир Путін.

Я стверджую, що за злочином стояв Путін, і у мене немає інших версій злочину, - зазначив він.

Крім того, Навальний повідомив, що збирається повертатися до Росії.

1