Країни ЄС підтримують санкції проти Росії через отруєння Навального

Перелік осіб для включення до санкційного списку надали Франція і Німеччина
Країни ЄС підтримують санкції проти Росії через отруєння Навального
Олексій Навальний
12 Жовтня 2020, 22:06
читать на русском
Країни ЄС одноголосно підтримали пропозиції Франції і Німеччини щодо розширення санкцій стосовно Росії через отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це під час пресконференції за підсумками Ради міністрів закордонних справ ЄС у Люксембурзі заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Ми обговорили базові елементи спільної відповіді ЄС на використання забороненого хімічного нервово-паралітичного агенту, на виконання пропозицій, що надійшли від Франції й Німеччини щодо обмежувальних заходів проти тих, хто пов'язаний з цим замахом на вбивство. Було досягнуто політичне погодження виконати такі обмежувальні заходи, тепер ці пропозиції передані робочим органам Європейської Ради для виконання, - сказав він.

Читайте також

Боррель зауважив, що перелік осіб для включення до санкційного списку, а також наявні докази, були надані Францією і Німеччиною.

Нагадаємо, що Навальний знепритомнів 20 серпня на борту літака, що летів з Томська в Москву. Після екстреної посадки в Омську опозиціонера госпіталізували. 22 серпня його доставили для лікування в Берлін. 19 діб політик перебував у штучній комі. 10 вересня стало відомо, що Навальний повністю отямився.

19 вересня він повідомив, що у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.

1 жовтня російський опозиціонер Олексій Навальний заявив, що за його отруєння несе відповідальність президент Росії Володимир Путін.

8 жовтня уряди Франції та Німеччини готували розширення санкцій стосовно Росії.