Суд скасував Стерненку домашній арешт та віддав на поруки депутату від "Голосу"

На думку депутата, сьогодні відбулась перемога здорового глузду
29 Січня, 23:00

Приморський райсуд м. Одеси змінив запобіжний захід активісту Сергію Стерненку. Йому скасували домашній арешт та передали на поруки народному депутату із фракції "Голос" Роману Лозинському.

Відповідне рішення суд ухвалив у п'ятницю, 29 січня.

Як повідомив Лозинський у Facebook, то сьогодні суд задовольнив його заяву про взяття на поруки Стерненко та скасував домашній арешт.

Нардеп зазначив, що сьогодні відбулась перемога здорового глузду в очевидній справі, в очевидно сфабрикованій справі. За його словами, нарешті видно, як вона починає сипатись крок за кроком. Сторона Стерненка доказує не те, що вони невинні й не скоювали жодного нападу, а те, що на активіста нападали.

Я переконаний, що це справа не виключно Сергія, а справа кожного з нас, тому що мова йде про право на захист, - наголосив Лозинський.

Стерненко наголосив, що це тільки початок, а організатори цього переслідування, рано чи пізно, нестимуть відповідальність.

За словами активіста, сьогодні відбулась дуже прецедентна подія, оскільки суд фактично визнав, що немає жодних ризиків, що Стерненко буде десь переховуватись, а доводи прокурорів, які служать генеральній прокурорці Ірині Венедіктовій (досьє Ірини Венедіктової), про втечу - фікція.

Сьогодні під час процесу була одна дуже важлива деталь. Прокурор зачитував висновки експертиз, які кажуть про те, що я не міг сам себе порізати, коли отримав поранення лівої руки, - зазначив Стерненко.

За версією прокурорів, активіст сам себе спеціально порізав після нападу на нападника. Прокурор зачитував висновок експертизи, яку проводили Національна поліція, Бюро судово-медичних експертиз за клопотанням Нацполіції. На думку Стерненка, цей висновок руйнує версію цього ж прокурора.

Читайте також

Нагадаємо, що адвокати дружин одного з учасників третього замаху на активіста Сергія Стерненка подали цивільні позови до підсудного на суму близько 4,5 млн грн.

У жовтні 2020 року Офіс генерального прокурора виключив із Єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про підозру Івану Кузнєцову, який загинув при нападі на активіста Сергія Стерненка в Одесі 24 травня 2018 року. Стерненко пояснює це самозахистом при нападі.