Суддя-кандидатка у Вищу раду правосуддя Наталія Панченко пояснила купівлю двох квартир та автівки економією

Суддя розповіла Етичній раді, що так сильно економила на їжі та житлі, що придбала дорогу автівку
Суддя-кандидатка у Вищу раду правосуддя Наталія Панченко пояснила купівлю двох квартир та автівки економією
Наталія Панченко
6 Червня 2024, 11:46
читать на русском

Суддя Київського окружного адміністративного суду Наталія Панченко, яка претендує на посаду у Вищій раді правосуддя, під час співбесіди з Етичною радою пояснила, як змогла придбати дві квартири та автомобіль.

За офіційними доходами це здається неможливим, але Панченко змогла це зробити завдяки вмінню економити. Про це йдеться у матеріалі "Слідство. Інфо".

Суддя заявила, що вона харчувалася держпайками, які отримував її чоловік-військовий, і не витрачала кошти на житло, оскільки отримувала його від держави.

Однією з головних тем для обговорення стали дві квартири в Києві, придбані родичами Панченко у 2010 та 2012 роках. Одна з них зараз використовується суддею, а інша слугувала її житлом раніше. Панченко стверджує, що одну квартиру купила її мати за кошти, які надала родина, і не вважає за необхідне дізнаватися деталі про походження цих коштів.

Крім того, Етична рада звернула увагу на доходи сестри Панченко, яка також придбала квартиру, у якій жила суддя. Згідно з інформацією з податкової, з 1998 по 2012 рік дохід сестри складав 628 тисяч гривень, чого недостатньо для купівлі нового житла.

У 2013 році донька Панченко придбала автомобіль Audi Q7 за 680 тисяч гривень, яким користувалася суддя. Панченко заявила, що авто було куплено за сімейні заощадження, хоча її офіційні доходи не підтверджують наявність таких коштів.

Панченко також пояснила, що продала своє авто Toyota RAV4 за 100 гривень через значні пошкодження після ДТП. Крім цього, її чоловік придбав мотоцикл за 470 доларів, хоча його ринкова вартість складала 7100 доларів.

Журналісти розслідували також доходи доньки Панченко, яка після завершення навчання у 2015 році заробила свій перший мільйон на наданні юридичних послуг, а у 2017 році – ще понад 2,5 млн грн. Суддя пояснила, що її донька знімала всі кошти готівкою через недовіру до банків.

Читайте також

1