Суперкомп'ютер Opta Sports розрахував шанси збірної України на Євро-2024

Українські футболісти мають непогані шанси, але фаворитами не стали
Суперкомп'ютер Opta Sports розрахував шанси збірної України на Євро-2024
Збірна України
6 Червня 2024, 11:50
читать на русском

Суперкомп'ютер Opta Sports проаналізував шанси команд на Євро-2024. За результатами моделювання, збірна України не належить до фаворитів, проте має високі шанси вийти з групи.

Суперкомп'ютер здійснив 10 тисяч симуляцій турніру, враховуючи різні чинники. Збірна Англії (19,9%) та Франції (19,1%) визнані головними претендентами на перемогу. Про це пише Інформатор.

Було оцінено й шанси українських футболістів, де ймовірність виходу з групи становить у 69,4%. Шанси на вихід до чвертьфіналу становлять 26%, до півфіналу – 9,4%. Імовірність виходу у фінал оцінюється у 3,1%, а перемога у турнірі – лише 1%.

Англія, яка ніколи не вигравала чемпіонат Європи, досягла фіналу на минулому турнірі, де поступилася Італії у серії пенальті. Франція грала у фіналі чемпіонату світу у 2022 році, де програла Аргентині по пенальті.

До п’ятірки фаворитів також увійшли Німеччина (12,4%), Іспанія (9,6%) і Португалія (9,2%). Німецька збірна, попри не надто вражаючі результати в товариських матчах, матиме підтримку рідних трибун, оскільки турнір відбудеться в Німеччині.

Чинний чемпіон Європи, Італія, має лише 5% шансів на захист титулу. До першої десятки увійшли також Нідерланди, Бельгія, Данія та Хорватія.

Груповий етап Євро-2024:

  • Група А: Німеччина, Шотландія, Угорщина, Швейцарія
  • Група B: Іспанія, Хорватія, Італія, Албанія
  • Група С: Словенія, Данія, Сербія, Англія
  • Група D: Польща, Нідерланди, Австрія, Франція
  • Група E: Бельгія, Словаччина, Румунія, Україна
  • Група F: Туреччина, Грузія, Португалія, Чехія

Збірна України потрапила до групи E, де її суперниками будуть Бельгія, Словаччина та Румунія. Українська команда розпочне турнір 17 червня матчем у Мюнхені проти Румунії. 21 червня збірна зіграє зі Словаччиною, а завершить груповий етап матчем проти Бельгії 26 червня.

Читайте також