У ДПСУ пояснили, чи заборонять військовозобов'язаним жінкам виїжджати за кордон

Обмеження на виїзд у зв’язку з воєнним станом залишаються такими ж як і були до цього
8 Вересня, 17:48

Речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що військовозобов'язаним жінкам дозволять виїжджати за кордон під час війни.

Про це він повідомив у коментарі УП.

Дуже багато інформації в публічній площині лунало про можливе обмеження у виїзді жінок через взяття їх на військовий облік. Навіть називалися конкретні дати, зокрема, 1 жовтня. Відзначу, що це лише чутки і припущення. В даному випадку мова більше йде про затвердження переліку професій, який зобов’язує жінок стати на військовий облік. Такі обліки діяли і раніше. Зазначу, що і з початку повномасштабної війни і зараз не розглядалося і не піднімалося питання обмеження у виїзді жінок, - сказав Андрій Демченко.

Він зазначив, що обмеження на виїзд у зв’язку з воєнним станом залишаються такими ж як і були до цього. Зокрема, вони стосуватимуться чоловіків від 18 до 60 років, за винятком окремих визначених категорій. Проте останні зміни стосуються лише моряків, яким дозволили виїжджати з України з 6 вересня.

Нагадаємо, народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський заявив, що на військовий облік обов'язково повинні стати жінки-медики.

Читайте також