У Хмельницькій області розгорнуть мобільний шпиталь через сплеск коронавірусу

Мобільний госпіталь з'явиться у Славуті
31 Березня, 10:54

У Хмельницькій області розгорнуть мобільний госпіталь через сплеск коронавірусу. Шпиталь з'явиться у Славуті.

Про це повідомляє пресслужба Славутського МВК.

На виконання доручення прем’єр-міністра України, на території Славутської міської лікарні заплановано розгортання мобільного шпиталю для надання медичної допомоги хворим на COVID-19. Облаштування здійснюватиме Державна служба з надзвичайних ситуацій України спільно з органами місцевого самоврядування, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що міський голова Славути Василь Сидор зустрівся із керівництвом Славутського районного сектору ГУ ДСНС у Хмельницькій області, Славутської міської лікарні, представниками комунальних служб та інших установ міста, щоб обговорити обсяг підготовчих робіт, необхідних для розміщення мобільного шпиталю.

Госпіталь буде автономним та має можливість розмістити до 120 ліжко-місць та відповідно до табеля, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я, укомплектований обладнанням для надання медичної допомоги хворим на COVID-19.

Раніше стало відомо, що в Івано-Франківську, який перебуває в "червоній" зоні карантину, згортають мобільний шпиталь Державної служби з надзвичайних ситуацій, призначений для хворих на коронавірус.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомляв, що госпіталь з Івано-Франківської області можуть перевезти до Києва.