118 млн виділив уряд на розгортання мобільних ковід-госпіталів

Вони будуть створені у Києві, Одесі та Краматорську
118 млн виділив уряд на розгортання мобільних ковід-госпіталів
Лікарня Фото: КМДА
17 Листопада 2020, 12:01
читать на русском

Кабінет міністрів на позачерговому засіданні виділив 118 млн гривень. Гроші підуть на розгортання мобільних госпіталів для хворих COVID-19 у Києві, Одесі та Краматорську.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Учора на позачерговому засіданні уряду було прийнято постанову про виділення коштів на облаштування мобільних госпіталів. Разом було виділено 118 млн грн, вони будуть облаштовані в Києві, Одесі та Краматорську - повідомив міністр (досьє Степанова).

За його словами, таке рішення пов’язане зі значним зростанням кількості хворих на COVID-19, які потребують стаціонарного лікування.

Читайте також

Також Степанов повідомив, що набула чинності постанова уряду, яка вносить зміни у процес надання медичної допомоги. Зокрема, з 1 листопада підвищено виплати лікарям первинної медичної допомоги за кожну укладену з пацієнтом декларацію (капітаційна ставка) з 600 грн на рік до 651 грн на рік.

Днями стало відомо, що міністр охорони здоров’я України Максим Степанов отримав позитивний тест на COVID-19 і тепер перебуває на самоізоляції вдома. Міністр розповів про плани пройти весь цей період, як звичайний пацієнт.

Степанов хоче фіксувати всі етапи й одразу, разом з командою Міністерства охорони здоров'я, шукати шляхи розв'язання проблемних питань.