У Карпатах свисток врятував спортсмена від ведмедя

Коли ведмідь почув свисток, то розвернувся і побіг в іншу сторону
24 Травня, 13:26 267

У Карпатах спортсмен Сергій Сапіга на прогулянці зі своєю собакою Умою зустрів ведмедя. Чоловік скористався свистком, щоб відлякати тварину.

Як розповів чоловік на своїй сторінці у Facebook, інцидент стався 20 травня десь о 20:10.

За його словами, він вже 30 років ходить і гори, а ведмедя зустрів вперше та побігав з ним. Сапіга вибіг з гірської хатини, піднявся на 4 км підйому і побіг стежкою, яка пролягає трохи дикими лісами Карпат.

Пробігши болотяну полонинку і забігши в ліс в районі гори Мариш, на стежці я побачив велику темно коричневу постать. Розуміючи, що то не Ума, бо вона біжить по заду, і не якась велика собака, догадуюсь, що то ведмідь, який просто стоїть на стежці і дивиться на мене, але ще сумніваюсь, бо вже добряче сутеніє.

Збавляю темп і дістаю, ні не гвинтівку, а свисток і починаю свистіти. На щастя, то темне волохате не побігло на мене, а розвернулося і почало втікати по стежці. Я не перестаючи свистіти почав переслідувати дотримуючись безпечної, я так чогось подумав, відстані 15 - 20 метрів, - розповів спортсмен.

Чоловік з собакою біг за тим волохатим звіром, а через 100 м всі вибігли на пряму широку стежку. Він переконався, що то біжить попереду ведмідь.

Біг він точно так, як я бачив тільки по телевізорі, смішно і незграбно, ну і якось повільно, що аж мені прийшлось збавити темп. На цій широкій стежці, Ума вирвалась вперед і не гавкаючи просто бігла за ведмедем, я зі свистком за Умою і так ми бігли десь метрів 50, поки стежка не повернула трохи ліворуч, а ведмідь побіг праворуч вгору, - сказав він.

Спортсмен ще деякий час біг за ведмедем, поки їхні шляхи не розійшлися. За його словами, свисток вже вдруге протягом місяця виручив його. Перший раз він зустрів на Косарищі, також в сутінках здоровенного кабана.

Сапіга рекомендував, бігаючи по горах, брати з собою свисток і при можливості собаку.

Нагадаємо, що у березні на Закарпатті у Центрі реабілітації бурих ведмедів Національного парку "Синевир" із настанням перших теплих весняних днів почали прокидатися бурі ведмеді.

Читайте також