У Миколаївському зоопарку біла ведмедиця Сметанка відсвяткувала день народження

Сметанці виповнилось три роки, а вага її сягнула 300 кг
У Миколаївському зоопарку біла ведмедиця Сметанка відсвяткувала день народження
Біла ведмедиця Сметанка (фото: facebook.com/nikolaevzoo)
9 Грудня 2020, 04:06
читать на русском

8 грудня 2020 року у Миколаївському зоопарку відсвяткували день народження білої ведмедиці Сметанки. Їй виповнилося три роки.

Про це повідомила пресслужба Миколаївського зоопарку у Facebook.

У зоопарку повідомили, що 8 грудня відсвяткувала свій день народження біла ведмедиця Сметанка, якій виповнилось три роки. Її батьків звуть Нанук та Зефірка.

Народження Сметанки в нашому зоопарку – це найбільша сенсація, подія надзвичайно важлива і яскрава, адже білі ведмеді в Миколаївському зоопарку не народжувались майже 50 років, - повідомили представники зоопарку.

Зазначається, що білі ведмеді народжують своїх малюків навіть в умовах проживання у зоопарку в ті ж самі терміни, що й у дикій природі. Гін у білих ведмедів відбувається навесні. Вагітність триває 240 діб (8 місяців), а ведмежата народжуються в кінці листопада – на початку грудня.

Вперше ведмедиця виводить своїх дитинчат з барлоги в кінці березня - на початку квітня, коли їм виповнюється три або чотири місяці. До цього часу ведмежата важать вже по 10-15 кг і досить міцні, щоб йти за мамою, - додали у зоопарку.

Співробітники Миколаївського зоопарку приклали багато сил, щоб на світ з'явилось дитинча білих ведмедів.

Сметанка народилася крихітною та розміром, як морська свинка. Її мама Зефірка дбайливо доглядала за нею, з великою турботою та ніжністю.

Читайте також

Наразі Сметанку зареєстровано у Всесвітній системі обліку тварин, тому вона має власний обліковий номер ZYV 18-01361.

Це дійсно – гордість не тільки Миколаєва, України, але й всіх зоопарків світу, оскільки вона одна з п'яти новонароджених в зоопарках планети в той період, - наголосили у зоопарку.

Біла ведмедиця подорослішала, її вага сягає вже близько 300 кг. Нещодавно Сметанка тимчасово отримала окремий просторий вольєр з басейном, який розташований на "Острові звірів" поряд з вольєрами амурських тигрів та прайдом левів. За припущеннями співробітників зоопарку Зефірка знову вагітна, тому Сметанку необхідно було переселити якнайшвидше. Сметанка ж займала її вольєр, поки мама була разом з самцем Нануком.

Факт розмноження білих ведмедів у нашому зоопарку є показником якісної роботи фахівців зоопарку: відповідальне ставлення до тварин, правильне збалансоване харчування, індивідуальний підхід до кожної тварини, а також кваліфіковане ветеринарне обслуговування, - додали у зоопарку.

Повідомляється, що Миколаївський зоопарк, утримуючи та успішно розмножуючи білих ведмедів, робить свій внесок в збереження цих прекрасних тварин, оскільки від розмноження рідкісних тварин в зоопарках значною мірою залежить збереження виду.

Нагадаємо, що Галицький національний природний парк (НПП) прийняв на реабілітацію колонію з 225 рудих вечірниць, яких доставили до Центру реабілітації диких тварин, що на території парку.

1