Понад 200 кажанів з Червоної книги України врятували в Івано-Франківській області

Кажанів виявили будівельники на даху багатоповерхівки
Понад 200 кажанів з Червоної книги України врятували в Івано-Франківській області
Вечірниця руда (кажан)
2 Грудня 2020, 20:49
читать на русском

Галицький національний природний парк (НПП) прийняв на реабілітацію колонію з 225 рудих вечірниць, яких доставили до Центру реабілітації диких тварин, що на території парку.

Про це розповів заступник директора Галицького НПП Володимир Бучко у Facebook.

Сьогодні + до карми - 225 врятованих від неминучої смерті маленьких створінь! Виїхав миттєво, адже не можна було гаяти ні хвилини - під загрозою загибелі була ціла колонія занесених до Червоної книги України рудих (дозірних) вечірниць (Nyctalus noctula). Колонія налічувала 250 особин. На превеликий жаль, 25 з них усе-таки загинули від переохолодження. Інших доставив у Центр реабілітації диких тварин "Галицький національний природний парк", - повідомив Бучко.

За словами Бучка, кажанів у середмісті Івано-Франківська виявили будівельники на багатоповерхівці.

Зазначимо, що вечірниця дозірна або вечірниця руда — вид кажанів роду Вечірниця з родини Лиликові, один із трьох видів вечірниць у фауні України. Їх довжина 6-8 см, а розмах крил 35 см, що робить її одним з найбільших видів кажанів Західної та Центральної Європи. Від 2009 року вид додали до Червоної книги України.

Руду вечірницю легко впізнати по сильному, швидкому й легкому польоту, висота якого залежить від характеру місцевості й місця скупчення комах. У лісі вечірниця літає зазвичай на висоті 3-4 метри, а на відкритих місцях - 30-50 метрів над землею.

Читайте також

Нагадаємо, що Національний природний парк "Королівські Бескиди" створять у Львівській області на 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства "Галсільліс", а саме: 8 691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування, та 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача.

1