У Карпатах створять національний природний парк "Королівські Бескиди"

Під парк виділять 9 тис. га комунальних земель у Львівській області
У Карпатах створять національний природний парк "Королівські Бескиди"
Карпати Фото: facebook.com/ganushchyn1
30 Листопада 2020, 20:17
читать на русском

Указом № 526/2020 "Про створення національного природного парку "Королівські Бескиди" президента України Володимира Зеленського у Карпатах створять національний природний парк.

Про це повідомила пресслужба президента.

Національний природний парк "Королівські Бескиди» створять у Львівській області на 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства "Галсільліс", а саме: 8 691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування, та 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача.

Кабінет Міністрів України має забезпечити затвердження у шестимісячний строк Положення про національний природний парк "Королівські Бескиди", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що уряд повинен передбачати у проєкті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку "Королівські Бескиди".

Документ спрямований на збереження, відтворення, ефективне використання природних комплексів Українських Карпат, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність, - повідомили у пресслужбі.

Також президент (досьє Володимира Зеленського) підписав Указ № 525/2020 "Про території та об’єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення", яким оголосив заказниками, парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення: ландшафтний заказник "Кручі" (Донецька область), ботанічний заказник "Долина ірисів" та парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва "Адамівка" (обидва – у Львівській області).

Нагадаємо, що виконавча директорка програми ООН з питань довкілля Інгер Андерсен заявила, що вирубка лісів та зміни клімату несуть серйозні загрози країнам Карпатського регіону.

1