У парк "Синевир" можна потрапити безкоштовно в обмін на сміття

У парку хочуть привернути увагу щодо правильного сортування відходів
У парк "Синевир" можна потрапити безкоштовно в обмін на сміття
Національний природний парк “Синевир” / Facebook
15 Листопада 2020, 01:28
читать на русском

У національному природному парку "Синевир" можна отримати безкоштовний квиток до озера Синевир або бурих ведмедів, якщо здати сміття.

Про це йдеться на сторінці парку у Facebook.

Зазначається, що у національному природному парку "Синевир" триває акція щодо правильного сортування відходів.

Ви можете отримати безкоштовний квиток до озера Синевир або Реабілітаційного центру бурих ведмедів, здавши 4 пластикові або 3 скляні чи 2 металеві пляшки у спеціально встановлені контейнери, - йдеться у повідомленні.

Акція триватиме поки щонайменше 100 осіб не скористаються нею.

Читайте також

Захід проводиться в рамках проєкту "Прибери в національному природному парку Синевир" за співфінансування Європейської асоціації охорони природи та дозвілля.

Головна мета акції – привернути увагу людей до питань правильного роздільного сортування сміття, зменшення забруднення та збереження довкілля.

Нагадаємо, що нідерландські студенти створили повністю дійовий електричний автомобіль, який повністю виготовлений із відходів, зокрема з пластмаси, виловленої з моря, перероблених ПЕТ-пляшок та побутового сміття.

Зазначається, що цей спортивний двомісний електромобіль яскраво-жовтого кольору студенти назвали "Лука". Він може досягти максимальної швидкості 90 км/год, а також досягає 220 км при повній зарядці.