Нідерландські студенти побудували електромобіль з переробленого матеріалу

Шасі автомобіля виготовлене з льону та перероблених ПЕТ-пляшок
Нідерландські студенти побудували електромобіль з переробленого матеріалу
Електромобіль з відходів (скрін з відео)
14 Листопада 2020, 04:05
читать на русском

Голландські студенти створили повністю функціонуючий електричний автомобіль, який повністю виготовлений із відходів, зокрема з пластмаси, виловленої з моря, перероблених ПЕТ-пляшок та побутового сміття.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що цей спортивний двомісний електромобіль яскраво-жовтого кольору студенти назвали "Лука". Він може досягти максимальної швидкості 90 км/год, а також досягає 220 км при повній зарядці.

Цей автомобіль справді особливий, тому що він зроблений з усіх відходів, - сказала керівник проекту Ліза ван Еттен.

Вона повідомила, що шасі автомобіля виготовлене з льону та перероблених ПЕТ-пляшок. Для інтер’єру використали несортовані побутові відходи.

Тверда пластмаса, яка зазвичай є у телевізорах, іграшках та кухонних приладах, використалася для кузова автомобіля, а подушки сидінь зробили з кокосового та кінського волосків.

Читайте також

Автомобіль розробили та побудували група з 22 студентів приблизно за 18 місяців. Вони намагались довести потенціал відходів.

Ми дуже сподіваємось, що автомобільні компанії почнуть використовувати відходи, - сказав член виробничої групи Маттійс ван Вайк.

Студенти зазначили, що більше і більше компаній використовують відходи або матеріали на біологічній основі в інтер’єрі, а вони хотіли показати, що з цього також можна побудувати навіть шасі.

Читайте також

Нагадаємо, що у середу, 21 жовтня, компанія Tesla розпочала тестування "повноцінного" автопілота своїх електрокарів.

Уже 22 жовтня з'явилися перші відгуки водіїв щодо цього нововведення. Так, один із власників Tesla опублікував відео роботи автопілота четвертого рівня, коли машина здатна самостійно рухатися запланованим маршрутом за умови, що водій залишається за кермом і готовий в будь-який момент взяти керування на себе.

Також з автопілотом електрокара Tesla стався доволі курйозний випадок - він переплутав рекламний прапор із світлофором. Комп'ютер довго не міг вирішити, якого кольору сигнал так званого "світлофора"- червоний або жовтий.

1