Дешеві електромобілі від Ford: відома вартість

Компанія не ставить за мету продавати преміальні електрокари
Дешеві електромобілі від Ford: відома вартість
Електромобіль Ford Mustang Lithium (фото з відкритих джерел)
6 Листопада 2020, 04:08
читать на русском

Автомобільна компанія Ford планує випускати бюджетні електромобілі.

Про це заявив глава концерну Джим Фарлі в інтерв’ю виданню "Wards Auto".

Повідомляється, що американський автоконцерн увійшов в історію, запропонувавши на початку ХХ століття перший у світі доступний автомобіль під назвою Model T, і, схоже, збирається провернути такий же номер з електрокарами, запропонувавши електричні моделі з цінником від 20 тис. до 70 тис. доларів.

Фарлі зазначив, що компанія не ставить за мету продавати преміальні електрокари з цінниками, що перевищують 100 тис. доларів, як це роблять Porsche, Tesla, Mercedes-Benz. Електричний Mustang Mach-E у вересні подешевшав до 42 895 доларів за стандартне виконання, а його високопродуктивна версія GT подешевшає до 60 тис. доларів.

Основну ставку Ford робить на електрифікацію комерційного транспорту, тому справа не обмежиться лише легковими електромобілями.

Читайте також

Нагадаємо, що у середу, 21 жовтня, компанія Tesla розпочала тестування "повноцінного" автопілота своїх електрокарів.

Уже 22 жовтня з'явилися перші відгуки водіїв щодо цього нововведення. Так, один із власників Tesla опублікував відео роботи автопілота четвертого рівня, коли машина здатна самостійно рухатися запланованим маршрутом за умови, що водій залишається за кермом і готовий в будь-який момент взяти керування на себе.

Також з автопілотом електрокара Tesla стався доволі курйозний випадок - він переплутав рекламний прапор із світлофором. Комп'ютер довго не міг вирішити, якого кольору сигнал так званого "світлофора"- червоний або жовтий.

1