У мережі з'явилося відео перших результатів роботи "повноцінного" автопілота Tesla

Водій поскаржився на крайню обережність і повільність автопілота на круговому русі
У мережі з'явилося відео перших результатів роботи "повноцінного" автопілота Tesla
Tesla (фото: Reuters)
24 Жовтня 2020, 04:08
читать на русском

У середу, 21 жовтня, компанія Tesla розпочала тестування "повноцінного" автопілота своїх електрокарів.

Уже 22 жовтня з'явилися перші відгуки водіїв щодо цього нововведення. Так, один із власників Tesla опублікував відео роботи автопілота четвертого рівня, коли машина здатна самостійно рухатися запланованим маршрутом за умови, що водій залишається за кермом і готовий в будь-який момент взяти керування на себе.

За словами користувача Twitter із ніком Brandonee916, машина дійсно здатна самостійно пересуватися містом. Його вразила здатність Tesla виїжджати з другорядної дороги на головну, завчасно включивши поворотник і пропустивши інші машини та пішоходів, причому все це відбувалося вночі.

Разом із цим, водій поскаржився на крайню обережність і повільність автопілота на круговому русі, проте людині вистачило терпіння дочекатися, коли Tesla все ж виконає маневр самостійно.

Цікаво, що засновник Tesla Ілон Маск ухвалив рішення підняти вартість цієї опції з восьми до десяти тисяч доларів. Раніше Маск говорив, що в той момент, коли розробка автопілота повністю завершиться, вартість опції підніметься до 100 тисяч, але все ті, хто купив автопілот зараз, отримають оновлення абсолютно безкоштовно.

Читайте також

Нагадаємо, що космічна компанія Ілона Маска SpaceX успішно запустила на орбіту ще 60 інтернет-супутників Starlink.