Пентагон та SpaceX Ілона Маска створять найшвидшу транспортну ракету

Ракета буде здатна доставляти зброю по всьому світу зі швидкістю понад 12 000 км/год
Пентагон та SpaceX Ілона Маска створять найшвидшу транспортну ракету
Фото: NASA
13 Жовтня 2020, 05:26
читать на русском

SpaceX Ілона Маска та американські військові планують побудувати ракету, здатну доставити 80 метричних тонн вантажу в будь-яку точку світу за 60 хвилин.

Згідно з нещодавно узгодженим контрактом, SpaceX оцінить витрати та технічні завдання проєкту, тоді як первинні випробування очікуються в 2021 році.

Про це на віртуальній конференції заявив генерал Стівен Лайонс, керівник транспортного командування США, передає Business Insider.

Подорож із Флориди до Афганістану в 7652 милі (12314,7 км) могла бути виконана приблизно за годину за допомогою такої швидкісної ракети, яка могла подорожувати зі швидкістю 7500 миль/год (12070,08 км/год).

Для порівняння, американський C-17 Globemaster, військовий транспортний літак вартістю 218 мільйонів доларів з максимальною швидкістю 590 миль/год (949,5 км/год), пройде цю подорож приблизно за 15 годин.

Подумайте про переміщення еквівалента корисного навантаження C-17 куди-небудь на земній кулі менш ніж за годину, - сказав Лайонс.

Читайте також

Я можу сказати вам, що SpaceX рухається дуже, дуже швидко в цій галузі. Я дуже радий команді, яка працює з SpaceX, - додав він.

Інша аерокосмічна компанія, Exploration Architecture Corporation, також буде частиною дослідницької програми.

Компанія SpaceX, заснована Ілоном Маск в 2002 році, вже розробила Falcon 9, багаторазову ракету, призначену для вертикального перевезення 22 метричних тонн вантажу і посадки в контрольованому спуску.

Зазначимо, що план з'явився через кілька днів після того, як SpaceX уклав контракт на створення ПАТУ для супутників для відстеження ракет на суму 149 мільйонів доларів США, вказуючи на те, що аерокосмічна фірма нарощує свої військові контракти. В рамках угоди SpaceX побудує чотири супутники, оснащені ширококутними інфрачервоними датчиками відстеження ракет, на своєму складальному заводі у Вашингтоні, де компанія будує супутники для свого інтернет-проекту Starlink.

Читайте також

У серпні SpaceX виграв 40% мільярдної угоди з Міністерством оборони про запуск нових ракет для космічних сил. Решта 60% пішли United Launch Alliance.

Нагадаємо, що SpaceX запустила в космос чергову партію інтернет-супутників Ілона Маска. Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок, 6 жовтня, стартувала на орбіту з черговою партією з 60 мінісупутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink.

1