Електромобілям почали видавати зелені номери

Тепер їх можна буде відрізнити від інших номерів
Електромобілям почали видавати зелені номери
Електромобіль (фото з відкритих джерел)
7 Жовтня 2020, 08:02
читать на русском

Сервісні центри Міністерства внутрішніх справ почали видавати власникам електромобілів спеціальні зелені номерні знаки.

Про це повідомляє МВС у Telegram.

Вони відрізняються від старих знаків тим, що напис роблять зеленим кольором. Таким чином, електромобілі можна бути відрізнити від решти транспорту на дорогах. Навіть чорно-білі камери автофіксації зможуть помітити різницю.

Відтепер електричний транспорт зможе паркуватися на спеціально відведених машиномісцях, матиме безперебійний доступу до зарядних станцій. Також зможе користуватися перевагами дорожніх знаків "Для електромобілів", "Крім електромобілів", "Станція зарядки електромобілів", - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Як відомо, на початку року набув чинності закон про надання доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів, який повинен збільшити популярність електротранспорту в Україні.

Документ передбачає захищеність законом прав водіїв електромобілів.

Нагадаємо, 2 жовтня голова Міністерства інфраструктури України Владислав Криклій повідомив, що в Україні активно розробляють стратегію щодо розвитку електротранспорту.

Ринок електромобілів в світі розвивається досить швидко. І Україна - не виняток. Станом на 15 вересня, за даними МВС, у нас вже зареєстровано майже 24 тисячі електрокарів. І ця цифра постійно зростає. Звичайно, це лише кількість ввезених в Україну авто, а ми повинні стимулювати і надавати допомогу, в першу чергу, українському виробнику, - розповів він.

1