Принца Ліхтенштейну звинуватили в убивстві найбільшого в Євросоюзі бурого ведмедя

17-річний бурий ведмідь Артур жив на території Румунії
Принца Ліхтенштейну звинуватили в убивстві найбільшого в Євросоюзі бурого ведмедя
Убитий ведмідь Артур (Фото: Agent Green)
7 Травня 2021, 04:35
читать на русском

Природозахисні організації Agent Green (Румунія) та VGT (Австрія) звинуватили принца Ліхтенштейну у трофейному вбивстві найбільшого в ЄС бурого ведмедя.

Про це повідомила природозахисна організація Agent Green.

Екологи вважають, що принц Емануель фон унд Ліхтенштейн отримав від Міністерства довкілля Румунії дозвіл на відстріл ведмедиці, яка шкодила деяким фермам. Цей документ офіційно дозволяв принцу полювати біля села Ойдула в Румунії упродовж декількох днів у березні.

Міністр довкілля Румунії підтвердив, що дозвіл на вбивство проблемної ведмедиці видавали, але не уточнив, кому саме, пише BBC.

Водночас стріляли не в самку, а в 17-річного бурого ведмедя, на ім'я Артур. Цей ведмідь жив у глибині лісу й ніколи не наближався до населених пунктів.

Agent Green вважає, що принц навмисне застрелив саме Артура, щоб отримати більше трофейних балів — 592,8 із 600 можливих. За свідченнями експертів, це найвищий бал, який коли-небудь отримували за трофейне полювання.

Водночас таке полювання заборонено в Румунії з 2016 року, а бурі ведмеді захищені законами ЄС. Дозволяється полювання лише на "проблемних" ведмедів, які завдають шкоди.

Читайте також

Сам принц, який живе в Австрії, не відреагував на закиди екологів. Журналісти не змогли з ним зв'язатися.

Національна служба охорони довкілля Румунії розпочала розслідування вбивства ведмедя. Там намагаються встановити, чому застрелили самця, а не самицю, серед підозр — браконьєрство.