У Києві викрали кардіохірурга заради викупу в 2 млн доларів (фото)

Підозрювані змусили лікаря сісти в автомобіль та вимагали 2 млн доларів
У Києві викрали кардіохірурга заради викупу в 2 млн доларів (фото)
У Києві викрали кардіохірурга
13 Червня 2024, 16:27
читать на русском

У Києві двох чоловіків звинуватили у викраденні кардіохірурга з метою отримання викупу в розмірі 2 мільйонів доларів США.

За інформацією Солом'янської окружної прокуратури, підозрювані заздалегідь спланували викрадення лікаря. Інцидент стався, коли потерпілий проходив повз будинок у Києві. До нього під’їхав автомобіль, з якого вийшли двоє чоловіків, один з яких представився працівником правоохоронних органів.

Підозрювані змусили лікаря сісти в автомобіль, наділи йому на голову чорний мішок та вкололи невідому речовину, яку назвали "отрутою". Вони вимагали від лікаря 2 мільйони доларів за "протиотруту". Зрозумівши, що лікар не має таких грошей, викрадачі забрали у нього 15 тисяч гривень, які були в сумці, та залишили його на Совських ставках у Києві.

Правоохоронці затримали одного з підозрюваних, якому Солом'янський районний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Щодо другого підозрюваного проводяться заходи для встановлення його місця перебування та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснює Солом’янське управління поліції у Києві.

Нагадаємо, що у Запоріжжі стріляли з вогнепальної зброї у місцевого посадовця Максима Денщіка. Його госпіталізували, однак зусилля лікарів виявилися марними.

Читайте також

1