У Класичному приватному університеті Запоріжжя відбулися обшуки через схеми з аспірантами

Кажуть, що небувалий ажіотаж на вступ до аспірантури цього вишу, зумовлений можливістю ухилитися від мобілізації
У Класичному приватному університеті Запоріжжя відбулися обшуки через схеми з аспірантами
21 Червня 2024, 18:20
читать на русском

У Класичному приватному університеті в Запоріжжі вчора відбулися обшуки. Також правоохоронці навідалися додому до членів злочинного угруповання, яке складається з науковців вишу.

Про це пишуть місцеві телеграм-канали.

За даними джерела в правоохоронних структурах, учора близько 100 правоохоронців зі столиці провели понад 30 обшуків у приміщеннях Класичного приватного університету та за місцем проживання керівництва та співробітників вишу. За попередньою інформацією, вилучено документи та інші речі, що можуть стати доказами по досить гучній справі.

Про те, що в цьому році у КПУ нараховується понад 4000 студентів, вже повідомляли регіональні Телеграм-канали.

Є думка, що подібна аномальна активність вчених-початківців - ніщо інше, як спроба ухилитися від мобілізації. Дехто з майбутніх аспірантів не на камеру навіть називає “цінник” - до $5000. Каже, що дешевше і безпечніше, ніж через Тису…

Цікаво, що одна з керівних посад у КПУ належить депутатці від “Слуги Народу” Інні Пенчук. Її помічником в міськраді призначено Владислава Огаренка - сина Віктора Огаренка, ректора КПУ, шефа Пенчук. Ознаки угруповання відстежуються, та от чи насправді злочинного? Відповідь на це питання мають дати правоохоронці.

Нагадаємо, вступники в магістратуру та аспірантуру, які не встигли зареєструватися для участі в єдиному вступному іспиті (ЄВІ) та єдиному фаховому вступному випробуванні (ЄФВВ), зможуть зробити це в додатковий період. Він триватиме з 17 по 21 червня 2024 року. 

Читайте також

1