У Маріуполі знайшли тіла 200 людей у підвалі однієї з багатоповерхівок, які ніхто не забирає

Місто перетворилось на суцільне кладовище
24 Травня, 11:47

У захопленому рашистами Маріуполі під час розбирання завалів багатоповерхівки в районі приміської АЗС-2, що на проспекті Миру, в підвалі знайшли близько 200 тіл загиблих з високим ступенем розкладання.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram.

За його словами, місцеві відмовилися збирати тіла загиблих, а російське МЧС залишило місце робіт. Тому сморід від чутно на квартал.

Тіла загиблих залишились на місці. Через частково розібрані завали сморід чутно майже у всьому кварталі, - зазначив Андрющенко.

Окупований Маріуполь / Фото: t.me/andriyshTime

Також у місті фактично зупинили процес перепоховання з дворів багатоповерхівок. Одна з причин - запровадження роботи з поховання та ексгумації так званої "державної корпорації "Ритуал" з Донецька.

Окупований Маріуполь / Фото: t.me/andriyshTime

Як зазначив Андрющенко, для офіційного безплатного перепоховання треба дочекатись черги, самостійно привезти тіло загиблого в морг.

Треба сказати, що тіло загиблого тільки знайдено, або погодитись на запис відео, де заявник скаже, що вбитий саме українською армією. Через такі умови в імпровізованому моргу біля "Метро" на вулиці складено в пакетах велику кількість трупів. Місто перетворилось на суцільне кладовище, - написав радник мера.

Нагадаємо, що Маріуполь на межі епідемічної та екологічної катастроф. Трупна отрута та бактерії можуть потрапити у водопровідну систему, підземні джерела, у річки та море.

Читайте також