До людей ставляться як до худоби: Андрющенко про життя маріупольців в російській окупації

Фільтраційні процедури починаються вже усередині міста
До людей ставляться як до худоби: Андрющенко про життя маріупольців в російській окупації
Наслідки російських обстрілів, Маріуполь / Фото з Facebook
6 Травня 2022, 10:09
читать на русском

Окупанти масово примусово вивозять жителів Маріуполя на територію росії. Ті люди, які продовжують залишатися в заблокованому загарбниками місті, зазнають нелюдських знущань - рашисти ставляться до них як до худоби.

Про це розповів радник міського голови Петро Андрющенко в ефірі Радіо НВ

За його словами, у влади Маріуполя є підтверджені дані, що в російському селищі Врангеля, що біля Владивостока, нині перебуває близько 300 маріупольців. Їх незаконно депортували. У зв’язку з цими людьми немає, у них відсутні фінансові засоби для існування, роботи там також немає, лише низькооплачувана фізична.

Фактично Маріуполь перетворюється на українське гетто, попри всі ті красиві відео та картинки, що нам намагається показати пропаганда, насправді ситуація дуже важка. Люди збиваються фактично в нові мікрорайони, де ще можна жити, люди повністю безправні, над ними знущаються і ставляться до них як до худоби, - зазначив Андрющенко.

Зараз людям заборонено перебувати на вулиці без одного із двох "паперів": один — про проходження фільтрації, інший — взагалі дозвіл на перебування на вулиці.

Радник мера наголосив, що це дуже велика проблема для людей, оскільки фільтраційні процедури починаються навіть усередині міста.

Запрацювали так звані "відділки поліції", їм допомагають так звані "волонтери" від держави, від Росії, з організації фільтрації. Це те, що стосується того, що фактично зараз відбувається всередині міста. В місті влаштовані блокпости, які не можна перетинати без перевірки, будь-хто тебе може зупинити, знову-таки влаштувати перевірку або заарештувати, - додав Андрющенко.

Нагадаємо, що російські окупанти створили фільтраційні табори для жителів України. Зокрема у таких гетто тримають маріупольців. Люди сплять на підлозі, їдять баланду та розбирають завали.

Читайте також

1