На "Азовсталі" тривають кровопролитні бої вже другий день, - звернення командира "Азову" (відео)

Захисники "Азовсталі" продовжують виконувати наказ тримати оборону.
На "Азовсталі" тривають кровопролитні бої вже другий день, - звернення командира "Азову" (відео)
Азовсталь у Маріуполі / Фото з Telegram
5 Травня 2022, 11:45
читать на русском

4 травня окупанти прорвалися на територію заводу "Азовсталь" у Маріуполі, де перебувають поранені українські захисники та цивільні. Полк "Азов" продовжує тримає оборону.

Як зазначив радник глави Офісу президента Олексій Арестович, Росія до 9 травня штурмуватиме "Азовсталь", аби показати якийсь результат.

Справа в тому, що ці "товариші" вирішили остаточно перемогти і пішли в крутий наземний штурм. Я так розумію, головний задум складається в тому, щоб 9 травня оголосити про те, що ми всіх перемогли, першою чергою Маріуполь, - прокоментував політик.

За словами Арестовича, ситуація на "Азовсталі" залишається критичною. Президент Володимир Зеленський кинув всі сили дипломатії задля того, аби розв'язати цю проблему.

Своєю чергою командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко у відеозверненні зазначив, що "азовці" досі перебувають на заводі "Азовсталь", попри те, що росіяни вже другий день, як вдерлися на територію підприємства.

Маріупольський гарнізон уже 70-й день сам на сам протистоїть переважаючим силам противника. Від 25 квітня ми тримаємо кругову оборону на "Азовсталі", – зазначив Прокопенко.

За його словами, на "Азовсталі" тривають важкі кровопролитні бої. Ситуація вкрай складна. Але захисники "Азовсталі" продовжують виконувати наказ тримати оборону.

Я пишаюся своїми солдатами, які докладають надлюдські зусилля, щоб стримувати натиск противника. Я дякую всьому світові за колосальну підтримку гарнізону Маріуполя. Наші солдати на це заслуговують, – каже командир "Азову".

Нові супутникові знімки від Planet Labs PBC свідчать про те, що РФ не припиняє штурм заводу "Азовсталь".

У Маріуполі перебувають 2 тисячі військових армії РФ, повідомляє CNN з посиланням на чиновника Пентагону. За словами чиновника, війська агресора пересуваються на південь, але стикаються з великим опором української армії.

Нагадаємо, 1 травня, президент України Володимир Зеленський повідомив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Однак офіційно українською владою не було оголошено, чи вирішується питання евакуації поранених захисників Маріуполя з полку "Азов", які перебувають у підвалах заводу.

Читайте також