Розпочалася евакуація з "Азовсталі" у Маріуполі: вивезено понад 100 людей

Порятунок людей проводиться спільно з представниками ООН
Головне
Розпочалася евакуація з "Азовсталі" у Маріуполі: вивезено понад 100 людей
Евакуація / Фото: kyivcity.gov.ua
1 Травня 2022, 19:36
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що розпочалася евакуація цивільних з "Азовсталі" у Маріуполі. Приблизно 100 мирних жителів уже прямує на підконтрольну Україні територію.

Як написав Зеленський у Twitter, 2 травня евакуйованих будуть зустрічати у Запоріжжі. Порятунок людей проводиться спільно з представниками ООН.

Маріупольська міська рада підтвердила початок евакуації, а також анонсувала нову.

З урахуванням безпеки евакуацію мирного населення Маріуполя, що перебувають в інших районах міста, перенесено на понеділок (2 травня). Початок о 8:00 біля ТРЦ "Порт Сіті".

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у своєму Telegram-каналі уточнив, що територію заводу змогли залишити близько 100 українців. Зокрема діти, жінка та люди похилого віку.

Попереду ще багато роботи та багато людей. Проте Україна ще раз довела, що не залишає своїх людей. Навіть якщо це пекло, - наголосив Арахамія.

За його словами, люди, які перебували та досі продовжують перебувати на теріторії заводу “Азовсталь” на власні очі побачили, як виглядає пекло.

Водночас глава МінТОТ Ірина Верещук додала, що влада "довго мовчала", оскільки працювала над тим, щоб люди вибралися з заводу живими та неушкодженими.

Все, що ви чули і бачили в пабліках окупантів, - неправда. Вірте і слухайте нас. Понад 100 людей евакуйовано. Операція продовжується. Деталі операції будуть згодом. Сподіваюся, уже завтра ми будемо зустрічати наших рідних маріупольців, які були змушені понад 55 днів перебувати під завалами без їжі, води і зв’язку, - розповіла Верещук.

Нагадаємо, що завод "Азовсталь", в якому перебувають захисники Маріуполя, де в підвалах ховаються від обстрілів цивільні, окупанти від початку війни накривали ворожим вогнем. При цьому росія планує використати хімічну зброю, аби "викурити" звідти військових.

Читайте також