Окупанти відкривають коридори для здачі в полон, а не для евакуації з Азовсталі - Верещук

На заводі знаходяться військові та цивільні
Важливо
Окупанти відкривають коридори для здачі в полон, а не для евакуації з Азовсталі - Верещук
Ірина Верещук Фото: minre.gov.ua
22 Квітня 2022, 13:45
читать на русском

Російські окупанти відкривають коридори для здачі військових в полон із "Азовсталі" у Маріуполі, проте коридор для евакуації населення із заводу орки не дають.

Про це повідомила віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції Ірина Верещук у Telegram.

Росіяни відмовляються відкрити коридор для цивільних, цинічно вдаючи, що вони не розуміють різницю між коридором для здачі в полон військових і гуманітарним коридором для евакуації цивільних. Все вони розуміють. Просто таким чином вони намагаються додатково тиснути на наших військових, - сказала Ірина Верещук.

Вона зазначила, що деякі офіційні російські спікери розповсюджують брехню про те, що гуманітарні коридори надають, але цивільні не хочуть ними скористатися.

Нам важливо, щоб міжнародні ЗМІ чітко розуміли правду: росіяни бояться штурмувати "Азовсталь", але при цьому вони свідомо та цинічно не випускають з "Азовсталі" цивільних, намагаючись таким чином додатково тиснути на наших військових, - пояснила Верещук.

Вона додала, що Україні  не потрібен коридор для здачі в полон, оскільки військові не хочуть здаватися.

Нагадаємо, президент росії володимир путін наказав не штурмувати завод "Азовсталь" у Маріуполі через ймовірність отримати більші втрати серед російських солдатів.

Читайте також

1