Брехня шойгу та скасування штурму путіним: влада росії обговорила ситуацію в Маріуполі (відео)

Українські захисники продовжують перебувати в місті
Важливо
Брехня шойгу та скасування штурму путіним: влада росії обговорила ситуацію в Маріуполі (відео)
Зруйнований Маріуполь (скріншот відео)
21 Квітня 2022, 11:43
читать на русском

Президент росії володимир путін та міністр оборони сергій шойгу обговорили перебіг війни проти України та ситуацію в Маріуполі.

Про це йшлося на сайті Кремля.

Спочатку шойгу збрехав путіну про захоплення Маріуполя, хоча в місті досі перебувають українські захисники. Зокрема, за останні дві доби полк "Азов" знищив три танки, два БМП та БТР.

Проте потім шойгу заявив, що в місті залишилося "понад дві тисячі" українських захисників. За його словами, на момент оточення Маріуполя, який він назвав "столицею націоналістичного "Азова", "чисельність угруповання ЗСУ та іноземних найманців складала близько 8 100 осіб", проте нині залишилося понад дві тисячі, які "надійно заблоковані на території Азовсталі".

Своєю чергою путін наказав не штурмувати українські позиції на заводі "Азовсталь", а повністю заблокувати їх.

Пропонований штурм промислової зони вважаю недоцільним. Наказую скасувати. Це той випадок, коли ми повинні думати, - тобто ми завжди повинні думати, але в даному випадку тим більше, - про збереження життя і здоров'я наших солдатів і офіцерів. Не треба лізти в ці катакомби і повзати там під землею цими промисловими об'єктами. Заблокуйте цю промислову зону так, щоб муха не пролетіла, - сказав путін.

Також шойгу додав, що завершить "операцію" в Азовсталі за 3-4 дні.

Нагадаємо, 19 квітня російські окупанти скинули потужну бомбу на лікарню у районі "Азовсталі" (Маріуполь). Під завалами може перебувати близько 300 людей.

Читайте також

1