У Мінсоцполітики попередили про можливу втрату субсидій

Частина українців може залишитися без субсидій через бездіяльність ОСББ
У Мінсоцполітики попередили про можливу втрату субсидій
Субсидії, опалення (фото: Сумська міська рада)
20 Червня 2024, 14:55
читать на русском

Міністерство соціальної політики України застерігає, що частина мешканців багатоквартирних будинків може залишитись без житлових субсидій через бездіяльність об'єднань співвласників будинків та виконавців комунальних послуг.

Відповідно до повідомлення пресслужби відомства, деякі ОСББ не подають необхідну інформацію до Пенсійного фонду, що ускладнює призначення пільгових виплат.

Ця ситуація може призвести до того, що багато людей, які потребують фінансової допомоги, не отримають субсидій на житлово-комунальні послуги. Нагадаємо, що з 1 грудня 2022 року адміністрування житлових субсидій і пільг перейшло на Пенсійний фонд, а процес їхнього призначення став автоматизованим.

"Ці кроки забезпечили можливість державі самостійно обмінюватися інформацією з надавачами комунальних послуг про послуги, які вони надають конкретній родині, і швидше призначати субсидії", - зазначили у Мінсоцполітики.

Мінсоцполітики закликає ОСББ та виконавців комунальних послуг внести необхідні дані до системи Пенсійного фонду, щоб забезпечити безперебійне призначення соціальних пільг українським громадянам.

Також на порталі електронних послуг ПФУ було створено електронні кабінети для надавачів житлово-комунальних послуг, зокрема для ОСББ.

Крім цього, у зв’язку зі зростанням тарифу на електроенергію розмір субсидії перерахують автоматично.

Читайте також

1