У Мінсоцполітики звернулися до українців-пільговиків

Головне
Отримувачі субсидій не відчують підвищення тарифів
Головне
29 Грудня, 10:18

Отримувачі субсидій не відчують підвищення тарифів, а тим, кому буде складно оплачувати за житлово-комунальні послуги (ЖКП), можуть звернутися для оформлення субсидії.

Про це заявили у Міністерстві соціальної політики, коментуючи рішення Кабінету міністрів України про скасування пільгового тарифу на електроенергію для населення.

У повідомленні відомства на сторінці у Facebook йдеться, що при чинній системі надання субсидії всі 3,1 млн домогосподарств, які отримують субсидію, жодним чином не відчують підвищення тарифів, оскільки це покриється збільшеним розміром субсидії.

Ті домогосподарства, які раніше не користувались субсидіями, але при зростанні витрат на комуналку їм складно оплачувати ЖКП, можуть звернутися за оформленням субсидії, у тому числі дистанційно через веб-сайт або заповнивши заяву і декларацію і відправивши її поштою до органу соціального захисту населення, - кажуть у міністерстві.

Читайте також

Також відомство повідомило, що майже 1,8 млн сімей користується пільгами при оплаті ЖКП і мають знижку від 25 до 100 відсотків залежно від категорії пільговика.

З порядком отримування субсидій можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, 28 грудня Кабінет міністрів України скасував пільговий тариф на електроенергію для населення на перші 100 кВт-год по 90 копійок.

Відповідно до ухваленого рішення, з січня 2021 року тариф на електроенергію для домашніх споживачів складе 1,68 грн за кВт-год.