У родини кілька квартир і будинків, але сам без майна: як живе суддя з Одеси Геннадій Войтов

Войтов не вказав у декларації за попередні роки частину майна, яким він користується
Важливо
У родини кілька квартир і будинків, але сам без майна: як живе суддя з Одеси Геннадій Войтов
Геннадій Войтов
2 Червня 2024, 11:17
читать на русском

Суддя Київського районного суду Одеси Генадій Войтов та його дружина, нотаріус Катерина Арабаджи, живуть у розкішному будинку, зареєстрованому на батька судді.

Цю інформацію виявили журналісти у декларації судді, пише АНТИКОР.

На Арабаджи від 2021 року оформлено дві квартири в Одесі загальною площею 162,3 та 57,7 кв. метрів. ЗМІ припускають, що житло розташовано у комплексах "Кадор". Однак вартість цього майна не вказана у декларації. Крім того, на дружину представника Феміди записана земельна ділянка в Одесі площею 360 квадратних метрів з 2016 року.

Своєю чергою батько судді, Василь Войтов, задекларував дачний будинок в Одесі площею 224,3 кв. метрів, ще один будинок площею 234,1 кв. метрів та земельну ділянку площею 624 квадратних метрів. Вартість цього майна також не вказана.

Суддя Войтов задекларував два автомобілі: Toyota RAV-4 (2020 року випуску), вартість якої оцінюється в 1,1 мільйона гривень та Toyota Yaris (2006 року), які зареєстровані на його дружину.

Раніше Громадська рада доброчесності виявила, що Войтов не вказав у декларації частину майна, яким він користується і яке належить його дружині. У деклараціях за 2015, 2016 та 2017 роки суддя вказував, що його зареєстроване та фактичне місце проживання відрізняються, але обидва знаходяться в Одесі. Проте він не задекларував жодних власних майнових прав на житло в цьому місті, зазначивши лише майнові права дружини на один будинок в Одесі.

Не менш цікавою є історія родичів члена Вищої ради правосуддя Романа Маселка, які активно купують нерухомість під час війни на кошти невідомого походження.

1