У соцмережах наростає хвиля обурення щодо "інваліда" Голика, який брав участь у змаганнях з тріатлону

Вчора стало відомо, що куратор "Великого будівництва" Юрій Голик, який є фігурантом кримінальної справи про розкрадання державних коштів, втік з України з довідкою про інвалідність
Головне
У соцмережах наростає хвиля обурення щодо "інваліда" Голика, який брав участь у змаганнях з тріатлону
Юрій Голик
14 Червня 2024, 13:47
читать на русском

Сьогодні у соцмережах з`явилися фотографії, на яких офіційний «інвалід» Юрій Голик брав участь у марафонах з тріатлону. На цих фото поруч з ним чинний міністр фінансів Сергій Марченко та вже колишній заступник глави Офісу президента Андрій Смірнов, який нещодавно вийшов під заставу 10.000.000 грн. у справі про незаконне збагачення.

"Кому Голік заплатив за «інвалідність», щоб втекти? Скільки? Хтось веде розслідування? Це просто знущання над військовими, які отримали поранення", - обурюються в соцмережах.

Юрію Юрійовичу Голик, нас дуже сильно обурило те, що вчора з вас почали всі сміятись через те, що ви виїхали за кордон по довідці, як “інвалід”. Ви не інвалід, самі вони всі інваліди.

Ну от як всім цим невігласам розʼяснити, що у вас дуже велике життєвий досвід в перетині кордону? Адже, тільки за останні 5 років ви перетинали державний кордон України 80 разів повітряним транспортом та тричі на автомобілі з водієм.

Також хочемо запевнити, Юрій Юрійовичу, що в період вашої відсутності в Україні, ми без проблем доглянемо за вашим будинком, який оформлено на вашу цивільну дружину і який знаходиться в котеджному містечку “Коник”, - пишуть в телеграм-каналі "Сніданок химери".

Нагадаємо, експосадовець Дніпропетровської ОВА Юрій Голик виїхав з України через систему «Шлях» за дозволом обласної військової адміністрації. Про це повідомили  джерела в Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури.

Раніше про це повідомило видання «Дзеркало тижня» з посиланням на власні джерела в ДПСУ та зазначило, що Голик виїхав з країни через «Шлях» нібито з довідкою про інвалідність.

Джерела видання в НАБУ стверджують, що тиждень тому детективи провели обшук в машині екскерівника Дніпропетровської ОВА Резніченка — він є фігурантом справи про тендери на ремонт доріг в області, які виграла повʼязана з ним компанія. Голик, який був радником Резніченка, міг виїхати після цього, повідомляють у «Дзеркалі тижня».

У коментарі «Українській правді» Голик підтвердив, що наразі перебуває за кордоном, куди виїхав на законних підставах, та планує повернутися 17 червня.

1