У США сказали, коли Байден зможе поговорити із Зеленським

Білий дім чекає від Зеленського зусиль у боротьбі з корупцією і реформ
25 Березня, 11:50 21762

Заступник помічника Державного секретаря США Джордж Кент, який відповідає у Держдепартаменті за політику США щодо України, пояснив відсутність контактів між лідерами України та Америки.

В інтерв'ю "Голосу Америки" Кент зазначив, що США готові підтримати Україну в обороні від агресії з боку Росії, а також в подоланні викликів зсередини, і тут йдеться про реформи та боротьбу з корупцією.

За словами представника Держсекретаря США, Байден досі не провів телефонну розмову із Зеленським через те, що "дзвінок повинен бути прикріплений діями". При цьому в США очікують, що така розмова відбудеться найближчим часом.

Читайте також

Але також важливо розуміти: дзвінок, враховуючи його символічність, має бути підкріплено діями, про які я згадав. Це питання, які стоять на порядку денному США та України. Ми хочемо, щоб Україна досягла успіху. Це означає, що ми хочемо, щоб уряд і президент Зеленський досягли успіху. Але для цього успіху повинні бути правильні дії та правильні реформи, - сказав Кент.


Контекст. У Washington Post у статті під назвою "Президент України знову опинився під тиском США - цього разу недарма" написали, що президент Сполучених Штатів Джо Байден досі не подзвонив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, оскільки хоче спонукати його боротися з корупцією в країні.

Раніше колишній посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор пояснив, чому досі не відбулася телефонна розмова президентів України та США.

На його думку, телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським і президентом США Джо Байденом може бути відкладена на майбутнє, оскільки у Вашингтоні зараз "на порядку денному дуже багато питань".