Експосол пояснив, чому президент США не телефонує Зеленському

Тейлор вважає, що відсутність дзвінка не варта хвилювань
Експосол пояснив, чому президент США не телефонує Зеленському
Володимир Зеленський фото: Офіс президента
11 Березня 2021, 11:06
читать на русском

Колишній посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор пояснив, чому досі не відбулася телефонна розмова президентів України та США.

На його думку, телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським і президентом США Джо Байденом може бути відкладена на майбутнє, оскільки у Вашингтоні зараз "на порядку денному дуже багато питань", передає телеканал "Україна 24".

На думку дипломата, відсутність телефонної розмови не має бути приводом для хвилювання українців.

Не варто хвилюватися через те, що розмова нового президента США Джозефа Байдена з президентом Володимиром Зеленським досі не відбулася, – заявив Тейлор.

Читайте також

За його словами, у Вашингтоні обговорюється багато питань, які стосуються як справ усередині країни, так і за її межами, тому все вирішується по черзі.

Тейлор наголосив, що, хоча Байден ще й не дзвонив Зеленському, але вже зробив заяву щодо України.

Держсекретар теж уже сказав усе, що можна, про Україну. Міністр оборони США також говорив телефоном з міністром оборони України. Йде звичайна процедура – все те, що відбувається в рамках стійких, дружніх, партнерських стосунків між країнами, і це не залежить від того, був чи не був телефонний дзвінок… В України та США є велика історія взаємодії. Тому не обов’язково телефонувати. Це відбудеться пізніше, – вважає дипломат.


Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запросив президента США Джо Байдена здійснити візит до України та взяти участь в інавгураційному саміті Кримської платформи та святкуванні 30-ї річниці Незалежності України.

1