Зеленський Байдену: пане президенте, чому ми досі не в НАТО

Президент хоче, аби Україна та США увійшли в новий етап відносин
Головне
Зеленський Байдену: пане президенте, чому ми досі не в НАТО
Володимир Зеленський (фото: УНІАН)
1 Лютого 2021, 09:29
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський розповів про те, чого очікує від нового президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена.

В інтерв’ю "Axios", як повідомляє "Голос Америки", Зеленський побажав Байдену "успіху з усіма викликами, які перед ним постануть".

Що стосується України, то глава держави наголосив, що хотів, аби наша країна та США увійшли в новий етап відносин та "стали на новий шлях".

Президент Байден казав, що він турбується і продовжуватиме турбуватись та працювати задля безпеки в Європі... На сході України триває війна, триває агресія Російської Федерації, анексія Криму. Тож я хотів би, щоб США і зокрема президент Байден, який дуже знайомий з Україною, допомогли нам вийти з цієї по-справжньому трагічної ситуації.

Читайте також

Зеленський наголосив, що Україна хоче бути рівноправним членом НАТО. За його словами, це одне з найважливіших питань безпеки.

Тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?, - зазначив він.

На думку Зеленського, якби Україна була членом НАТО, то на сході України не було б ескалації конфлікту.

Санкції важливі, але санкціями ви не можете повернути людських життів, - сказав глава держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський повідомив, що він "трохи" злий на колишнього президента США Дональда Трампа.

Коли журналіст запитав у президента України: "Я бачу ви злі на президента Трампа. Можливо трохи?".

Зеленський йому відповів з посмішкою та погодився з цим твердженням. "Трохи", - сказав він.

1