Американські ЗМІ назвали причину, чому Байден не телефонує Зеленському

Президент США хоче спонукати владу України до боротьби з корупцією
Американські ЗМІ назвали причину, чому Байден не телефонує Зеленському
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
15 Березня 2021, 10:01
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Джо Байден досі не подзвонив своєму українському колезі Володимиру Зеленському, оскільки хоче спонукати його боротися з корупцією в країні.

Про це пише Washington Post у статті під назвою "Президент України знову опинився під тиском США - цього разу недарма".

На думку журналістів видання, Білий дім намагається спонукати президента України боротися з корупцією, вважаючи, що це життєво необхідно для стабілізації української економіки та для "збереження крихкої незалежності Києва" від Москви.

Читайте також

Автори статті наголошують, що Зеленський прийшов до влади, пообіцявши боротися з олігархами, проблемами у судовій системі і з організованою злочинністю. Однак незабаром він змінив свою політику, звільнивши президента Нацбанку, а також загальмував судові реформи та боротьбу з олігархами.

Кореспонденти видання відзначають, що дані дії Зеленського також привели до відмови МВФ продовжити виплати по кредитній угоді на п'ять мільярдів доларів, без яких, як вважають автори публікації, Україна, ймовірно, не зможе виплатити борг в кінці поточного року.


Раніше колишній посол Сполучених Штатів Америки в Україні Вільям Тейлор пояснив, чому досі не відбулася телефонна розмова президентів України та США.

На його думку, телефонна розмова між президентом України Володимиром Зеленським і президентом США Джо Байденом може бути відкладена на майбутнє, оскільки у Вашингтоні зараз "на порядку денному дуже багато питань".