Байден поговорив з Путіним: згадали про Україну

Перші переговори Путіна з Байденом відбулися з ініціативи американського лідера
Головне
Байден поговорив з Путіним: згадали про Україну
Прапор США Фото: Todd Trapani з Pexels
27 Січня 2021, 08:37
читать на русском

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден провів першу телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним.

Як повідомляється на сайті Білого дому, під час розмови президент США висловив підтримку щодо суверенітету України.

Прессекретарка Білого дому Дженніфер Псакі повідомила, що президент США зателефонував Путіну з наміром обговорити продовження двосторонньої угоди між Росією та США відносно подальшого взаємного скорочення арсеналів розгорнутих стратегічних ядерних споруд, а також щоб "підтвердити нашу тверду підтримку суверенітету України".

Вона уточнила, що перші переговори Путіна з Байденом відбулися з ініціативи американського лідера і що під час розмови Байден "чітко дав зрозуміти, що США будуть твердо захищати свої національні інтереси".

У Росії  підтвердили факт телефонної розмови між Байденом та Путіним, але у повідомленні про неї уникнули подробиць щодо обговорення "українського питання".

Читайте також

Як повідомляється на сайті Кремля, серед тем розмови було "внутрішньоукраїнське врегулювання".

Обговорено актуальні питання двостороннього і міжнародного порядку денного... Серед міжнародних тем порушувалися: односторонній вихід США з Договору з відкритого неба, проблематика збереження Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми, внутрішньоукраїнське врегулювання, а також російська ініціатива про проведення саміту постійних членів Радбезу ООН, - зазначають у Кремлі.

Нагадаємо, 20 січня переможець президентських виборів у Сполучених Штатах Америки демократ Джо Байден став новим 46-м президентом США.

В день інавгурації президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден скасував кілька указів свого попередника Дональда Трампа.