Дипломати готуються до візиту Байдена в Україну - посол

Можливий також приїзд президента Зеленського до Сполучених Штатів
Дипломати готуються до візиту Байдена в Україну - посол
Прапори України та США. Фото: Atlantic Council
21 Січня 2021, 13:09
читать на русском

Дипломати в Україні працюють над реалізацією запрошення президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена у Київ. Про це повідомив посол України у США Володимир Єльченко.

Це буде одним з перших питань, з якого ми почнемо тут проводити діалог з новою адміністрацією, - сказав дипломат "Укрінформу".

Він зауважив, що спочатку має відбутися телефонний контакт президентів. За словами посла, для дипломатичних контактів та розвитку подальших двосторонніх відносин важливо налагодити особисті зв’язки та візит для цього – найкраща нагода.

Читайте також

Зрозуміло, що візит для цього - найкраща нагода, і не треба забувати про можливий приїзд президента Зеленського до Сполучених Штатів, - сказав Єльченко.

Нагадаємо, 20 січня переможець президентських виборів у Сполучених Штатах демократ Джо Байден став новим 46-м президентом Сполучених Штатів. У Вашингтоні відбулася інавгурація нового лідера країни.

Днями заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив, що Україна запросить новообраного президента США Джо Байдена на святкування 30-річчя Незалежності України.

За його словами, Україна запрошуватиме багатьох світових лідерів, у тому числі й Байдена, на святкування 30-річчя Незалежності.

1