Байдена запросять на річницю Незалежності України

Україна запрошуватиме на 30-річчя Незалежності багатьох світових лідерів
Головне
Байдена запросять на річницю Незалежності України
Джо Байден (фото: ABC News)
18 Січня 2021, 22:00
читать на русском

Україна запросить новообраного президента США Джо Байдена на святкування 30-річчя Незалежності України.

Про це заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив в інтерв'ю ТСН.ua.

За його словами, Україна запрошуватиме багатьох світових лідерів, у тому числі й Байдена, на святкування 30-річчя Незалежності.

Звісно, будемо запрошувати. Як і інших світових лідерів. У нас також є й інші великі події цього року, на які ми будемо запрошувати світових лідерів. Це й саміт "Кримської платформи" (23 серпня. — ред.). І, наприклад, 80-та річниця трагедії Бабиного Яру. Тому, у нас є куди запрошувати іноземних лідерів, зокрема й президента США. Безумовно, я впевнений, що візит президента Байдена — це також питання недалекого майбутнього, - відповів Жовква на запитання, чи запросять Байдена до України, зокрема на 30-ту річницю Незалежності.

Читайте також

Нагадаємо, у цьому ж інтерв`ю Жовква заявив, що очільнику компанії  SpaceX  та засновнику автовиробника Tesla Ілону Маску могла б бути цікавою Україна через поклади літію.

Також Жовква розповів про основні цілі в зовнішній політиці протягом року. Основні - деокупація Криму та мир на Донбасі. Жовква наголосив, що однією з головних цілей є також продовження розвитку відносин з ключовими стратегічними партнерами й досягнення визначених умов, щоб Україна володіла достатнім зовнішньополітичним інструментарієм для захисту своїх національних інтересів.