На інавгурації Байдена Україну представлятиме посол

Іноземні країни на інавгурації президента США будуть представлені на рівні послів
Головне
На інавгурації Байдена Україну представлятиме посол
Фото: Посольство України в США
12 Січня 2021, 08:15
читать на русском

Усі іноземні країни на інавгурації 46-го президента Сполучних Штатів Америки Джо Байдена будуть представлені на рівні послів.

Про це йдеться у повідомленні українського посольства у США у Фейсбуці.

У посольстві зазначають, що таке представництво передбачене відповідно до визначеного американською стороною протоколу.

Читайте також

Повідомляється, що нашу країну офіційно представлятиме посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко.

Нагадаємо, що на загальнонаціональних виборах США за кандидата від демократичної партії Джо Байдена проголосувало 302 виборщика, на користь чинного президента-республіканця Дональда Трампа - 232.

7 січня попри масові заворушення у США Конгрес усе ж таки затвердив перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах.

Сенат і Палата представників відхилили заперечення проти виключення голосів вибірників Джорджії та Пенсільванії за Байдена. Республіканці також заперечували проти результатів голосування на виборах в штатах Арізона, Невада і Мічиган.

Після затвердження результатів голосування Колегії вибірників 20 січня пройде інавгурація Байдена. На церемонії він принесе присягу та офіційно стане 46-м президентом США.

Тим часом Палата представників Конгресу США оприлюднила офіційний проєкт резолюції про імпічмент чинного президента Дональда Трампа, якого звинувачують за тяжкі злочини та проступки.

1