В Офісі президента повідомили про плани у зовнішній політиці на 2021 рік

Представник ОПУ поділився трьома основними цілями
В Офісі президента повідомили про плани у зовнішній політиці на 2021 рік
Офіс президента (фото: УНІАН)
18 Січня 2021, 10:40
читать на русском

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів про основні цілі в зовнішній політиці протягом року. Основні - деокупація Криму та мир на Донбасі.

Про це він повідомив в інтерв'ю ТСН.ua.

Пріоритет на 2021 рік, за словами Жовкви, це повернення миру на Донбасі.

Передусім, це, безумовно, питання Донбасу, повернення миру на Донбас на українських умовах, та деокупація. Це основний пріоритет, про який ми постійно говоримо, - сказав він.

Читайте також

В Офісі президента особливу увагу протягом року приділятимуть питанню деокупації Криму, яка стосується не лише зовнішньої політики.

Також це деокупація Криму — те, що ми вже розпочали у 2020 році, — повернення Криму на порядок денний, - сказав заступник.

Жовква наголосив, що однією з головних цілей є також продовження розвитку відносин з ключовими стратегічними партнерами й досягнення визначених умов, щоб Україна володіла достатнім зовнішньополітичним інструментарієм для захисту своїх національних інтересів.

Нагадаємо, що заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква повідомив про точну дату проведення саміту "Кримської платформи" щодо деокупації Криму. Він відбудеться 23 серпня 2021 року.

1