В Офісі президента пояснили "губернаторопад" в Україні

Тимошенко розповів, чому почали міняти голів ОДА
В Офісі президента пояснили "губернаторопад" в Україні
Кирило Тимошенко Фото: скрін з відео
2 Грудня 2020, 09:09
читать на русском

В Офісі президента пояснили, чому масово заміняють голів обласних державних адміністрацій в Україні. Там не пов'язують останні кадрові зміни серед голів ОДА з місцевими виборами.

Президент Володимир Зеленський неодноразово підкреслював, що основна вимога до голів держадміністрацій - показати результат роботи. Тому рішення про звільнення того чи іншого голови ОДА приймається тільки після оцінки роботи їх команди - що було зроблено або не було зроблено під час перебування на посаді, - сказав заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко РБК-Україна.

За його словами, при оцінці звертається увага на розвиток соціальних проєктів, поліпшення інфраструктури, інвестиційної привабливості та економічних показників регіонів. Також немало важливим є те, як регіон протидіє епідемії COVID-19 і співпраця в цьому напрямку з місцевими органами.

Є завдання побудувати ефективну роботу облдержадміністрацій для досягнення позитивних змін. Це робочий процес. Відбулася децентралізація, і велика відповідальність за реформи в країні перейшла до влади на місцях. Без конструктивної співпраці з регіонами неможливо досягти істотних змін на краще в країні, - зазначив Тимошенко.

Нагадаємо, своїх посад вже позбулися голови Івано-Франківської, Одеської, Сумської, Миколаївської, Хмельницької та Харківської областей.

Лише 4 листопада 2020 року президент України (досьє Володимира Зеленського) звільнив голів трьох обласних державних адміністрацій. В Івано-Франківській області звільнили Федоріва Віталія з посади голови Івано­-Франківської обласної державної адміністрації, у Сумській - Грищенка Романа, а в Одеській - Куцого Максима.

1