Зеленський звільнив трьох голів обласних державних адміністрацій

Це голови Івано-Франківської, Одеської та Сумської ОДА
Зеленський звільнив трьох голів обласних державних адміністрацій
Фото: Парламент.UA
5 Листопада 2020, 19:13
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський звільнив голів трьох обласних державних адміністрацій - Івано-Франківської, Одеської та Сумської.

Про це йдеться у відповідних указах від 5 листопада, розміщених на сайті президента України.

Так, указом президента України №488/2020 звільнено Федоріва Віталія Васильовича з посади голови Івано­-Франківської обласної державної адміністрації.

Указом президента України №489/2020 звільнено Куцого Максима Васильовича з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, указом президента України №490/2020 - Грищенка Романа Сергійовича з посади голови Сумської обласної державної адміністрації.

Читайте також

Нагадаємо, 4 листопада президент Володимир Зеленський (досьє) своїм указом звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника голови Офісу президента України і тут же призначив його своїм позаштатним радником.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Трофімова можуть звільнити через незадовільну роботу ОПУ з головами обласних держадміністрацій і провал партії "Слуга народу" на місцевих виборах.

Також народні депутати прогнозували звільнення з посад у "Слузі народу" Олександра Корнієнка (досьє Олександра Корнієнка), який курував штаб, Миколи Тищенка (досьє Миколи Тищенка), який займався виборчою кампанією "слуг" у Києві і заступника голови Офісу президента Сергія Трофімова, який курував в Офісі президента регіональну політику.

Крім того, довгий час ходили чутки про затяжний конфлікт між Трофімовим і главою Офісу президента Андрієм Єрмаком (досьє Андрія Єрмака), що теж називали однією з можливих причин звільнення Трофімова.

1