Верховній Раді пропонують звільнити одного з міністрів

У Раді зареєстрували постанову про звільнення міністра економіки Петрашко 
Важливо
Верховній Раді пропонують звільнити одного з міністрів
Ігор Петрашко Фото: facebook.com
20 Жовтня 2020, 17:05
читать на русском

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про звільнення Ігоря Петрашко з посади міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Постанова опублікована на сайті українського парламенту.

Документ зареєстрували 16 депутатів від трьох фракцій: "Батьківщини", "Слуги народу" і "Опозиційної платформи – За життя". У статусі документа зазначено, що він переданий на розгляд керівництву.

Читайте також

З Пояснювальної записки до Постанови стало відомо, що бажання звільнити Петрашка обґрунтовується "незадовільною діяльністю міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, призначеного на цю посаду 17 березня 2020 року".

"За час перебування Петрашка І.Р. на чолі даного міністерства в Україні стан та основні показники діяльності у відповідних сферах суттєво погіршилися. У першу чергу - поглибився спад промислового виробництва... Період перебування нинішнього міністра на чолі міністерства відзначився катастрофічно низькими темпами створення нових робочих місць та зростанням в Україні безробіття", - зазначено у документі.

Читайте також

На думку авторів Постанови, під керівництвом Петрашка міністерство також виявилося бездіяльним у здійсненні заходів державної політики з підтримки постраждалих від несприятливих кліматичних умов вітчизняних виробників сільськогосподарської продукції.

Виходячи з вищевикладеного народні депутати вважають, що міністр "незадовільно забезпечує формування та реалізацію державної політики у відповідних сферах діяльності міністерства, у зв’язку з чим підлягає звільненню із займаної посади".