Президент звільнив Абромавічуса з Укроборонпрому

Він вже призначив його заміну
Головне
Президент звільнив Абромавічуса з Укроборонпрому
Айварас Абромавічус (фото: УНІАН)
6 Жовтня 2020, 12:58

Президент України Володимир Зеленський 6 жовтня звільнив Айвараса Абромавічуса з посади генерального директора Укроборонпрому.

Такий указ президента опублікований на сайті президента 6 жовтня.

Наступним указом Зеленський призначив Ігоря Фоменка виконувачем обов'язки генерального директора Укроборонпрому.

Призначити Фоменко Ігоря Олександровича виконувачем обов'язки генерального директора Державного концерну Укроборонпрому, - йдеться в тексті документа.

Як відомо, Абромавічус пропрацював директором концерну понад рік.

Читайте також

Ще 2014-2016 роки Абромавічус працював міністром економіки України. У червні 2019 року президент Зеленський вирішив призначити його членом наглядової ради "Укроборонпрому". Уже в липні цього ж року Абромавічус очолив наглядову раду держконцерну. А ще через півтора місяці, 30 серпня, його призначили гендиректором підприємства.

Нагадаємо, 6 листопада 2019 року Абромавичус доповідав Зеленському про ситуацію в Укроборонпромі та розповів про збитки, які отримав концерн за останні роки.

Проблеми існують на всіх підприємствах. Що стосується прибутку і збитків - проблеми глибокі. І з фінансово-управлінським підходом зокрема, завдяки попередньому керівництву країни. Частина компаній Укроборонпрому в державному оборонному замовленні постійно падає, в той час як приватна частина збільшується, - розповів він тоді.

1