Саміт "Кримської платформи": відома точна дата

Україна планує ухвалити конкретні рішення щодо деокупації півострова під час зустрічі
Саміт "Кримської платформи": відома точна дата
Кабінет (фото: Pexels)
18 Січня 2021, 10:05
читать на русском

Саміт "Кримської платформи" щодо деокупації Криму, у якому запланована участь лідерів іноземних держав, відбудеться 23 серпня 2021 року.

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква в інтерв'ю ТСН.ua.

Вже чітко визначено дату проведення Кримського саміту – 23 серпня 2021 року, - сказав він.

За його словами, Офіс президента працює разом з Міністерством закордонних справ для підготовки відповідних запрошень світовим лідерам, відповідної концепції, програми саміту, організаційних моментів.

На саміті "Кримської платформи" планують ухвалити конкретні рішення щодо деокупації півострова.

Ми не проводимо саміт заради саміту. Нам не потрібно провести саміт і знову забути цю тему. Тому після саміту має з’явитися, очевидно, декларація, а що ще більш важливо – скоординований міжнародний інструментарій для деокупації Криму та захисту прав українців у Криму, – зазначив Жовква.

Читайте також

Заступник керівника ОПУ повідомив, що саміт буде пов’язаний з урочистостями з нагоди 30-річчя незалежності України. Також президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) під час телефонних розмов з лідерами іноземних держав запрошує їх до участі в саміті.

Нагадаємо, що у Міністерстві закордонних справ у жовтні 2020 року розпочали новий етап активної адвокації Кримської платформи, який передбачає інформування міжнародних партнерів про деталі кампанії щодо Кримської платформи.

Раніше повідомлялось, що Міністерство закордонних справ України запланувало провести перший міжнародний саміт у межах "Кримської платформи" щодо деокупації півострова у травні 2021 року в Києві.

1