Кулеба запросив Велику Британію приєднатися до Кримської платформи

Глава МЗС подякував британському колезі за незмінну позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України
Кулеба запросив Велику Британію приєднатися до Кримської платформи
Дмитро Кулеба фото: УНІАН)
7 Жовтня 2020, 21:59
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зустрівся з Державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домініком Раабом.

Сторони привітали заплановане підписання Угоди про політичне співробітництво, вільну торгівлю і стратегічне партнерство між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії, яка виводить українсько-британські відносини на рівень стратегічного партнерства, - йдеться у повідомленні пресслужби українського уряду.

Дмитро Кулеба поінформував Домініка Рааба про створення Кримської платформи — нового міжнародного майданчика, який консолідує міжнародні зусилля з деокупації Криму — та запросив Велику Британію до участі у ньому.

Читайте також

Глава МЗС подякував британському колезі за незмінну позицію Великої Британії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України у межах міжнародно визнаних кордонів, а також відзначив практичні кроки Сполученого Королівства на підтримку обороноздатності України та впровадження реформ.

Глави зовнішньополітичних відомств України та Великої Британії підтвердили тотожність позицій з багатьох пунктів міжнародного порядку денного, зокрема висловившись на користь підтримання політико-дипломатичного тиску на РФ з метою примушення її до поваги міжнародних норм та припинення агресії проти України, - зазначається у повідомленні.

Дмитро Кулеба та Домінік Рааб домовилися про подальшу координацію дій в ООН та інших міжнародних організаціях, поглиблення співпраці у міграційній сфері, обговорили розвиток торгівлі та інвестицій між двома країнами.

Нагадаємо, 5 жовтня перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила, що Україна хоче запросити Російську Федерацію до заходів міжнародної Кримської платформи щодо питань деокупації півострова, проте невпевнена, що Москва зможе прийняти це запрошення.