Росія буде запрошена до участі в заходах Кримської платформи - Джапарова

У межах Кримської платформи ключовим заходом має стати Кримський саміт
Росія буде запрошена до участі в заходах Кримської платформи - Джапарова
Еміне Джапарова (фото: скрін із брифінгу)
5 Жовтня 2020, 12:57
читать на русском
Україна хоче запросити Російську Федерацію до заходів міжнародної Кримської платформи щодо питань деокупації півострова, проте невпевнена, що Москва зможе прийняти це запрошення.

Про це розповіла перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова під час онлайн-брифінгу.

Нами було прийнято рішення, що Російська Федерація буде запрошена до участі в заходах Кримської платформи, однак, враховуючи, що для нас не є секретом нецивілізована поведінка РФ, ми не очікуємо, що вона прийме це запрошення, - заявила вона.

Посадовець також додала, що у межах Кримської платформи ключовим заходом має стати Кримський саміт. Наразі обговорюється кілька дат його проведення, зокрема 26 лютого 2021 року — День опору Криму російській агресії. Утім, через пандемію COVID-19 важко щось конкретно планувати.

Кримська платформа має покривати кілька вимірів: найвищий політичний рівень — це лідери країн, перші особи держав; також рівень міністрів закордонних справ та міністрів оборони; парламентський рівень та експертний рівень. Кожний із цих рівнів має і передбачає екосистему заходів для різних завдань. Ключове завдання — це повернення Криму до порядку денного на найвищий політичний дискурс, - пояснила Джапарова.

Вона підкреслила, що ключовим завданням Кримської платформи є адвокація теми Криму на найвищому міжнародному рівні, водночас без участі Меджлісу кримськотатарського народу і лідерів цього народу це робити неможливо.

Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine

Онлайн брифінг щодо політичних переслідувань лідерів Меджлісу кримськотатарського народу російською тимчасовою окупаційною адміністрацією

Gepostet von Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine am Montag, 5. Oktober 2020

Читайте також

Нагадаємо, що Верховна Рада ухвалила заяву "щодо невизнання легітимності так званих місцевих виборів на тимчасово окупованих територіях України - в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі".

1