Україна розпочала фазу активної адвокації Кримської платформи - Джапарова

Дії будуть спрямовані на подальші кроки щодо деокупації Криму
Україна розпочала фазу активної адвокації Кримської платформи - Джапарова
Джапарова (фото з відкритих джерел)
21 Жовтня 2020, 00:25
читать на русском

У Міністерстві закордонних справ розпочали новий етап активної адвокації Кримської платформи, яка передбачає інформування міжнародних партнерів про деталі кампанії щодо Кримської платформи.

Про це перша заступниця міністра Еміне Джапарова заявила під час зустрічі з послом ЄС в Україні Матті Маасікасом, передає пресслужба МЗС.

Фаза активної адвокації, яку вже фактично розпочало політичне керівництво держави, передбачає інформування наших міжнародних партнерів про деталі та субстантивну частину кампанії щодо Кримської платформи, ініційованої Президентом України, - зазначила перша заступниця міністра.

За словами української дипломатки, Кримська платформа стане новим міжнародним форматом для підвищення ефективності та координації дій міжнародного співтовариства з деокупації Криму і захисту прав та інтересів кримчан.

Читайте також

Платформа сприятиме зміцненню міжнародної політики невизнання спроби РФ анексувати Кримський півострів, створить додаткові можливості для більш оперативного реагування на зростаючі безпекові загрози внаслідок російської мілітаризації в Чорному та Азовському морях, дозволить консолідувати політичний тиск на Кремль, - сказала Джапарова.

Нагадаємо, нещодавно президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.