Туреччина підтримає платформу щодо деокупації Криму - Зеленський

Це інструмент для захисту прав кримчан та деокупації півострову
Туреччина підтримає платформу щодо деокупації Криму - Зеленський
Володимир Зеленський та Реджеп Таїп Ердоган (фото: скрін)
16 Жовтня 2020, 23:03
читать на русском

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган запевнив у готовності його країни підтримати майбутню платформу щодо деокупації Криму. Туреччина також готова бути активним учасником Кримської платформи.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час прес-конференції в Анкарі, де він перебуває з робочим візитом.

Читайте також

Я запросив Туреччину долучитися до Кримської платформи. Це інструмент для захисту прав кримчан та деокупації півострову. Вдячний вам пане президент (Ердоган - ред.) за готовність підтримати її та бути активним учасником, - наголосив він.

Підписання українсько-турецьких документів і спілкування Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана з представниками ЗМІ.

Підписання українсько-турецьких документів і спілкування Президента України Володимира Зеленського та Президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана з представниками ЗМІ.

Gepostet von Офіс Президента України am Freitag, 16. Oktober 2020

Раніше Зеленський висловлював сподівання, що Туреччина погодиться приєднатися до процесу деокупації Криму та матиме велику роль в Кримській платформі. Глава держави планував обговорити це під час зустрічі з турецьким лідером.

Нагадаємо, що президенти України і Туреччини Володимир Зеленський і Реджеп Тайіп Ердоган підписали спільну заяву за підсумками зустрічі президентів в Стамбулі.  Глави двох держав прийняли рішення створити новий формат українсько-турецького діалогу з питань політики і безпеки в форматі щорічних зустрічей міністрів закордонних справ і міністрів оборони за формулою "два плюс два".